V/A – Şapte Seri


Culegere de piese româneşti de rock alternativ din anul 2001. Trupe: Kumm – Cluj, Cannabis – Iaşi, Middlefinger – Bucureşti, Renegaţii – Botoşani, Los Embecilos – Bucureşti, Luna Amară – Cluj, Implant Pentru Refuz – Timişoara, Nightlosers – Cluj, Lee Quid – Cluj-Napoca, Ricochet – Sibiu.
 

***
 

LA CE BUN (ÎNCĂ) O (ALTĂ) COMPILAŢIE ?

Din an în Paşte, chiar dacă al cailor, undergroundul răbufneşte precum un vulcan noroios ce se visează a fi gheizer. Înregistrate mai mult sau mai puţin bine, “suportând” sunete mai mult sau mai puţin “atrăgătoare”, s-a tot strâns, vorba lui Ciuraru, “material puternic”. Material din zona “nimănui”, situat la jumătatea distanţei dintre un demo şi un potenţial hit. Totul având însă un numitor comun: rockul, cântat cu sinceritate şi entuziasm, fie el de matrice punk sau grunge, blues sau pop. Lucru insuficient însă pentru a convinge “numărătorul” comun, recte o casă de discuri majoră (trupele au bătut la diverse uşi “majore”, dar …s-au lovit. De un refuz în cel mai bun caz, dacă nu de indiferenţă. Scânteia s-a produs în timp ce băieţii de la Kumm propuneau o piesă pe care au numit-o Aia nouă (au întotdeauna aşa ceva în repertoriu…), şi care avea în refren ceva legat de şapte seri. Întâmplător sau deloc, 7 SERI este şi numele unei reviste de informaţie culturală editată de un grup de tineri sufletişti care se implică din ce în ce mai activ în promovarea valorilor artistice reale. Deci şi a muzicii de calitate, cea care, vorba unui post de radio, trăieşte mai mult. Până la această compilaţie nu mai era decît un pas, făcut de Soft Records. Rămâne de precizat că este vorba de o compilaţie atipică, ce nu conţine, conform obiceiului, piese consacrate. Ea face mai degrabă o radiografie, chiar dacă limitată, a undergroundului autohton. Prilej pentru fanii din Botoşani să descopere pasiuni comune cu cei din Timişoara, sau pentru bucureşteni să constate că scena alternativă din Cluj este cel puţin la fel de prolifică, cu cea a capitalei. Dacă vreţi, un atestat de vitalitate al rockului din România. Cu menţiunea că ar merita ceva mai multă atenţie şi respect. Având de ales între această compilaţie şi o alta de gen, veţi alege probabil una singură. Rămâne de văzut care dintre ele… Cu voia D-voastră, după o idee de …
 

Mr.ScarecrowMusical Report nr.12/ 2001
 


A compilation of Romanian alternative rock songs from the year 2001. The bands: Trupe: Kumm – Cluj, Cannabis – Iaşi, Middlefinger – Bucureşti, Renegaţii – Botoşani, Los Embecilos – Bucureşti, Luna Amară – Cluj, Implant Pentru Refuz – Timişoara, Nightlosers – Cluj, Lee Quid – Cluj-Napoca, Ricochet – Sibiu.ALBUME:

  1. Şapte seri - CD / MC (2001)