Mekanik Şef


Grupul s-a înfiinţat în primăvara anului 2002 la Zărneşti (Braşov), la iniţiativa lui Lucian Ion. El s-a întors din Statele Unite ale Americii după 12 ani, aducând şi echipamentul necesar acestui proiect. Trupa se mută la Bucureşti şi debutează la CLUB A în cadrul festivalului concurs ALTERNATIVA ROCK 2003. Urmează o serie de concerte în FIRE CLUB şi din nou în CLUB A, apoi apariţia formaţiei în emisiunea REMIX UNDERGROUND semnată de Doru Ionescu pe TVR2 (emisiune având la acea dată drept temă “rock-ul industrial”), precum şi la emisunea ROCK ALTERNATIV difuzată pe MTV. După aceste prime evoluţii scenice, trupa concertează în 2004 în câteva oraşe din ţară, dintre care cele mai importante au fost la Cluj, Târgu-Mureş şi Braşov, în deschidere la grupuri consecrate precum CARGO şi IRIS.
 

Mekanik Şef a fost difuzat şi a avut interviuri la postul naţional de radio, respectiv la RADIO ROMÂNIA TINERET (emisiunea RO-ROCK, realizată de Florin Silviu Ursulescu, emisiunea POLITON (producător MIRELA STOENESCU, prezentator Viorel Grecu) şi RADIO BUCUREŞTI (realizată de Nelu Stratone).
 

Stilul abordat de Mekanik Şef este rock-ul electro-industrial. Influenţe: RAMMSTEIN, NINE INCH NAILS, K.M.F.D.M.
 

Membrii formaţiei consideră că promovează un stil puţin abordat de trupele româneşti (aproape inexistenmte în prezent), care constă într-o combinaţie de chitară cu tobe electronice şi sunete industriale produse de sampler şi clape. Vocea este caracteristică stilului “goth”, asemănătoare trupelor de gen, precum Sister of Mercy, Laibach sau Skinny Puppy. În vara anului 2004 Mekanik Şef a semnat un contract de producţie şi distribuţie exclusivă cu Soft Records, un label axat pe promovarea muzicii inovatoare în compoziţie şi sound, care a editat două albume Mekanik Şef.





ALBUME:

  1. Cel mai viu - CD (2004)
  2. Insomniac - CD (2005)