Dependent de blues – CD


DEPENDENT DE BLUES
Acest album s-a născut din dorinţa sinceră de a oferi iubitorilor de blues un material un pic mai altfel… Ca muzician care şi-a dedicate ultimii 7 ani promovării blues-ului şi mai ales instrumental numit MUZICUŢĂ, m-am gândit să creez un album care să spună câteva poveşti inspirate din viaţa omului obişnuit, pentru că la urma urmei, despre asta a vorbit blues-ul de la începuturile sale!!!

Albumul a fost gândit şi ca o mică lecţie de muzicuţă, pentru aceia care doresc poate, la un moment dat, să se apuce să studieze acest instrument, mai puţin popularizat la noi. Piesele au fost concepute în aşa fel încât să atace cât mai multe maniere de interpretare la muzicuţă, atât arhaice şi clasice, cât şi modern. Sper să vă facă plăcere ideile, efectele şi texturile sonore investigate.

Sunt unii care spun că este o blasfemie să cânţi blues în limba română, că el trebuie cântat doar în engleză, că nu e bine, că nu e bine… Am iniţiat proiectul Trenul de noapte în oraşul Bistriţa, în octombrie 2000, alături de Florin Bejan. Am susţinut peste 50 de concerte până în octombrie 2002, când din motive obiective a trebuit să întrerup activitatea pe termen nedefinit. Peste tot pe unde am fost, mesajul pieselor cântate în limba română a fost extrem de bine primit, i-a distrat pe oameni, prin poveştile ghiduşe, sociale, satirice sau de dragoste pe care m-am gândit să le pun pe muzică. Toţi mi-au spus că au înţeles ce înseamnă blues-ul şi mai ales spiritul acestui gen muzical. Mulţi au remarcat că sună la fel de bine şi în română şi în engleză, atâta timp cât totul este cântat cu sinceritate şi pasiune.

Vă mărturisesc ca am pus foarte multă pasiune şi sinceritate în acest material muzical. Am încercat împreună cu Florin Giuglea – colegul meu de proiect, în acest moment unul dintre cei mai buni chitarişti de blues din tânăra generaţie, să înregistrăm totul cât mai “crud”, cât mai aproape de sunetul unui concert de club. Cred ca am reuşit să reţinem pe disc esenţa unui astfel de moment, să-i dăm ascultătorului senzaţia că suntem lângă el în camera şi-i cântăm “la ureche”…
Marcian Petrescu


Pagina tehnică / Technical Data

1CD Vinyl Replica Special Product • Soft Records • Nr catalog: SFTR-023-2 • Cod preț: VRSP • Barcode: 4075303102320 • An: 2007


  • Trenul de noapte: Marcian Petrescu – voce, muzicuţă; Florin Giuglea – chitară acustică
  • Autori: Marcian Petrescu (1-12), Florin Giuglea (13)
  • Grafica: Ioana Pârvan


Recenzii / Reviews - LinksPiese / Tracks

1. Zi de zi (Cu prietenii cânt blues) 5 : 08    
2. Nu mă mai stresa 2 : 42    
3. Country blues fantasy – Part 1 3 : 50    
4. Pe aceleaşi străzi 4 : 50    
5. Jukin’ with Mark & Junior 2 : 47    
6. Cicăleala ei m-a înnebunit 3 : 19    
7. Chromatic jump 3 : 10    
8. Dependent de poker 4 : 25    
9. Trenul de noapte 3 : 38    
10. Pe-un drum greşit 2 : 58    
11. Country blues fantasy – Part 2 4 : 32    
12. Spui că femeia ta-i urâtă 3 : 45    
13. Give me strength 2 : 43