Maculator – Schițele lui OVI

Am editat o prima colecţie de schiţe ale artistului Ovidiu Panighianț, cunoscut pentru “Rubrica lui OVI“, satira colorată din TimesNewRoman, cel mai accesat cotidian independent de umor involuntar.

De câte ori, mulți dintre noi, nefiind atenți la ore, nu am folosit paginile din spatele maculatorului în „scopuri artistice”? Introvertit din fire, îmi așterneam tăcerea în foile pe care ulterior eram nevoit să le rup, astfel încât caietul de studiu se subția în proporție de 70%. Era o forma de-a evada, desenând tot ceea ce îmi trecea prin cap, numai să treacă ora. Nu vreau să zic ce-mi trecea prin cap, mai ales dacă era o tovarășă profesoară cu sex-appeal – eu așa am apucat, cu tovarășa.” – Ovidiu Panighianț

Ovidiu Panighianț a absolvit Academia de Arte, Facultatea de Arte Plastice din București, specializarea grafică. A colaborat ca ilustrator, grafician și director artistic la mai multe publicaţii din România, ca de exemplu Biblioteca Națională a României, revistele conduse de Mircea Dinescu, revista Musical Report, website-ul TimesNewRoman, casa de discuri Soft Records. Lucrările sale au fost selectate şi prezentate la expoziții colective și individuale în România și în străinătate. Ca expoziţii personale în galerii ale Uniunii Artiștilor Plastici le amintim pe cele din Târgu Mureș, „Orizont” din București, Alba Iulia şi Cluj Napoca.

Maculatorul nu este numai un instrument simplu aflat la îndemâna artistului, ci este un instrument al destinului în sine, care pune la dispoziția minții un spațiu bidimensional de reprezentare a ideii și a cuvintelor nespuse. Maculatorul devine expresia unui univers personal, al unei lumi care de multe ori poate fi fascinantă, dar și înfricoșătoare. O lume care îl ține pe artist captiv, iar artistul se învăluie cu imaterialul ideilor din această lume.” – Iakob Attila, curator, critic de artă.

 

Maculator – Schițele lui OVI este disponibil și poate fi comandat online prin MyCD.