Albumele lunii Martie

La Soft Records, lansările anului 2015 încep din luna mărţişorului cu două titluri noi şi o re-editare a unui titlu epuizat de câţiva ani şi aşteptat de public:
V/A – Cântece din Bucureştii de altădată volumul 6;
Ionică Minune & Petrică AndreiGood Friends;
Marcian Petrescu şi Trenul de Noapte feat. Sugar BluePoveştile Bluesului.
 
V/A – Cântece din Bucureştii de altădată volumul 6 – Volumul al şaselea, ultimul volum din colecţia Cântece din Bucureştii de altădată, surprinde un crâmpei din viaţa muzicală a perioadei interbelice, grupând câteva “microrecitaluri” ale celor mai cunoscuţi şi îndrăgiţi solişti vocali de la acea vreme: Cristian Vasile, Zavaidoc, Dorel Livianu, Jean Moscopol, Mia Braia, Ioana Radu.
 
Ionică Minune & Petrică AndreiGood Friends – “…un album discografic care invită la prietenie. Într-adevăr, aşa cum o arată şi titlul, realizatorii săi sunt buni amici iar cele opt secvenţe înscrise pe CD se vădesc realmente… prietenoase. Se poate spune că traversăm o perioadă în care abundă experimentele de tot felul, multe dintre ele viabile în substanţa lor dar şi, concomitent, tentaţiile insolitului privit ca scop în sine, dorinţa de a investiga ostentativ terenuri neexplorate sinonimă nu odată cu împotmolirea într-un labirint. Faţă cu această realitate, discul GOOD FRIENDS se doreşte o redimensionare – dincolo de timp, modă, uitare – a unui anume clasicism modernizat al limbajului muzical de gen. Apare caracterizat prin melodicitate de intensă vibraţie, pulsaţie swing autentică, trame armonice bogate în sensuri, echilibrul formei arhitectonice, prezenţa sine qua non a colaborării intuitive a instrumentiştilor implicaţi în discurs numită interplay – altfel spus, acea continuă ştafetă expresivă vizînd interacţiunea liberă a ideilor muzicale…” – Florian Lungu.
 
POVESTILE BLUESULUI este un album inspirat din realitatea vieţii oamenilor obişnuiţi, din întâmplări cât se poate de reale. Toate piesele au câte o învăţătură. Nimic filozofic, nimic complicat! Fiecărui ascultător nu-i rămâne decât să descopere în care dintre ele se regăseşte.” – Marcian Petrescu.
 
Ca de obicei toate albumele editate de Soft Records vor putea fi comandate online pe MyCD imediat ce devin disponibile pentru vânzare.