Poveşti şi muzici din diaspora


CD-ul Muzici din diaspora – Discul emigranţilor (Soft Records) si cartea lui Doru Ionescu Poveşti cu cântec din diaspora – 100 de români şi aventurile lor muzicale (editura ArtPrint) au fost lansate oficial miercuri 16 iulie 2014, la ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti – Grigore Preoteasa, în deschiderea concertului corului româno-canadian La Muse. În cadrul evenimentului au vorbit despre carte şi CD Doru Ionescu – autorul cărţii, Gheorghe Cojocariu (editura ArtPrint), Romulus Arhire (Soft Records). Doru Ionescu şi Anda Avrămuţ (Casa de Cultură a Studenţilor) au prezentat corul româno-canadian La Muse şi pe dirijoarea Ioana German, unul dintre cele 100 de personaje ale cărţii.
 
Cartea si CD-ul au fost prezentate deja la emisiunea în limba română LUCEAFĂRUL (Nurnberg, 30 iunie 2014), în gala celui de al patrulea festival PROPATRIA al tinerelor talente româneşti (Roma, 6 iulie 2014) şi la GĂRÂNA în 12 Iulie. Prezentarea în tandem a cărţii şi a CD-ului va continua în următoarea perioadă atât în ţară cât şi în străinatate.
 
Cartea şi CD-ul au fost puse la dispoziţia publicului pe canale separate de distribuţie dar pot fi comandate simultan online pe www.MyCD.ro. Albumul este disponibil din această săptămână în toate locaţiile cu care colaborăm în distribuirea CD-urilor editate de Soft Records, inclusiv magazinele din Aeroportul Otopeni-Plecare. Cartea poate fi deocamdată cumpărată doar în magazinele ce aparţin reţelei Cărtureşti.