Marius Popp – Panoramic Jazz Rock (2)


Cu o întârziere de două săptămâni, albumul Marius Popp – Panoramic Jazz Rock va fi lansat oficial pe data de 14 Noiembrie 2013. În acest fel, un album celebru al muzicii româneşti, apărut acum 38 de ani doar pe vinyl, devine accesibil publicului în format CD. Tirajul este limitat la numai 300 de exemplare.

 

Precomenzile înregistrate online pe website-ul MyCD vor fi onorate în perioada 8-11 Noiembrie 2013.

 

Playlistul final al CD-ului:

 

 

      1     Peisaj                                             7:55
      2     Balada                                           4:52
      3     Trifoiul cu cinci foi                     6:22
      4     Simboluri                                      3:47
      5     Inscripţie                                    11:03
      6    Crestături în lemn                        4:05
      7    Xibaba                                         11:37 Bonustrack
      8    De-aş fi mândră-n deal la vie   6:56 Bonustrack
      9    Bănăţeană                                    6:31 Bonustrack
      10  Colind                                           5:35 Bonustrack

 

Timp total: 68:43

 
Coperta albumului a fost refăcută şi s-au corectat erorile din textele de pe grafică dar şi erorile strecurate la editarea textului lui Oschanitzki şi în traducerea acestuia. Florian Lungu adaugă albumului o nouă prezentare a acestei ediţii revizuite şi îmbunătăţite.

Albumul, înregistrat în 1976 şi lansat în 1977, a fost completat cu piesa Xibaba ca prim bonustrack, o piesă înregistrată live în 1976 la Sibiu Jazz Festival. Xibaba este în versiunea Electrecord, diferită ca mixing şi masterizare de piesa Xibaba prezentă pe albumul Marius Popp – Live (Soft Records 2012).

Piesele bonus (8-10) sunt înregistrări de studio realizate înainte de 1970 în cea mai valoroasă formulă de jazz a anilor ’70. Cele trei piese din colecţia personală alui Marius Popp se află la prima editare pe un suport comercial fiind recuperate de pe banda magnetică originală. Deşi au trecut 45 de ani de la înregistrare, piesele bonus sunt înregistrări de calitate şi nu bonusuri adăugate din înregistrări de neascultat, cum se mai întâmplă pe unele reeditări. Puteţi asculta în playerul paginii piesa Bănăţeană (Marius Popp – pian, Ştefan Berindei – saxofon alto, Dan Mândrilă – saxofon tenor, Eugen Gondi – baterie, Johnny Răducanu – contrabas).

 


 
Cumpără albumul online prin MyCD.